Pengikut

Isnin, 26 September 2011

PINJAMAN BOLEH UBAH JPA

PBU adalah PINJAMAN DARI JPA untuk PEGAWAI KUMPULAN SOKONGAN YANG MENGIKUTI PENGAJIAN DI PERINGKAT DIPLOMA ATAU IJAZAH PERTAMA.. ..

salam...

apa bendanya PBU tuh...???
PBU tuh stand for Pinjaman Pemboleh Ubah untuk PEGAWAI KUMPULAN SOKONGAN yang mengikuti pengajian peringkat diploma atau peringkat ijazah pertama....





ianya di bawah JPA atau Jabatan Perkhidmatan Awam...
kalau nak apply boleh la sekarang sebabnya sekarang pinjaman tuh tengah bukak...
pinjaman pelajaran nie hanya sekali setahun.. kalau nak apply cepat cepat la sebab pinjaman nie dah bukak dari 6 OGOS 2010 hingga 13 SEPTEMBER 2010

pinjaman nie lagi ok dari nak pinjam ptptipu tuh... hehehehe
janji korang maintain cgpa 3 pointer above... then bayaran balik cuma 25% je dari yang korang pinjam tuh... kan ke murah... then kalau dapat pinjaman nie.. pihak JPA tak bagi pun lamsam kat kiter... duit tuh terus dibayar pada bendahari universiti korang.. so takder la masalah terpakai duit ke.. orang nak pinjam duit ke.. hehehehehhe kan ke memudahkan tuh...

so apa lagik... boleh la ke website JPA dibawah e-sila atau sini dan daftar...
syarat dia senang je.. janji kena check dulu universiti dan subjek yang anda ambil tuh dibawah pengesahan pihak JPA... boleh semak disini untuk pengiktirafan dari JPA....
dan tengok la syarat syat yang mie tempek kat bawah nie....





1 ulasan: